Palvelut

Mukkulan apteekki palvelee kaikissa terveyteen ja hyvään oloon liittyvissä asioissa. Meiltä saat resepti- ja itsehoitolääkkeet sekä monia terveyttä edistäviä palveluita. Liittymällä kantaasiakkaaksi saat aina maksulliset palvelumme alennettuun hintaan. Kysy tarkemmin apteekista!

1. Reseptien uusinta

Uusimme tarvittaessa reseptit puolestasi. Mikäli edellisestä lääkärikäynnistäsi on kulunut aikaa yli kaksi vuotta, olisi hyvä keskustella lääkityksestä lääkärin kanssa.

2. Annosjakelupalvelu

OMApalvelu on lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu, jossa asiakas saa säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet käteviin annospusseihin jaettuina aina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palvelu sopii kaikille niille, joilla on käytössään useita lääkkeitä kerralla. Samalla tarkastetaan lääkkeiden yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet. Palvelun hintaan sisältyy OMAfarmaseutin ohjaus lääkkeiden käytössä sekä reseptien säilytys ja uusiminen. Lisäksi asiakas saa käyttöönsä kansion, jossa lääkitystä koskevat tiedot kulkevat kätevästi mukana.

Kysy lisää apteekista!
puh. 03 875 960
tai jätä yhteydenottopyyntö

3. Lääkehoidon arviointi

Lääkehoidon arviointi (LHA) on palvelu, jossa erityispätevyyden hankkinut farmasian ammattilainen arvioi potilaan lääkehoitoa ja tekee havainnoistaan raportin mahdollisia lääkitysmuutoksia varten. Muutokset lääkelistaan tekee aina lääkäri, joka päättää mitkä asiat huomioidaan lääkityksessä.

Lääkehoidon arviointi sopii iäkkäille, monisairaille, paljon lääkkeitä käyttäville. Arvioinnissa käydään läpi asiakkaan sairaudet, oireet, lääkelista, lisäravinteet, lääkityksen ongelmakohdat. Siinä katsotaan annostukset, yhteisvaikutukset, mahdolliset haittavaikutukset ja lääkkeiden ottoajat sekä -tekniikat. Tarkoituksena on korjata lääkityksen epäkohtia. Arvioinnista koostetaan raportti, jonka voi toimittaa omalle lääkärille.

Palvelun hinta määräytyy käytetyn ajan perusteella tuntiveloituksena 41 €/h. Hintaan sisältyy alkuhaastattelu, lääkehoidon arviointi ja raportin teko, loppukeskustelu sekä matkakulut Päijät-Hämeen alueella.

Tavoitteena on tehokkaampi, turvallisempi ja taloudellisempi lääkehoito. Parempi elämänlaatu.

Kysy lisää apteekista!
puh. 03 875 960
tai jätä yhteydenottopyyntö

4. Luennointi

Tulemme mielellämme puhumaan apteekin palveluista, lääkehoitoon liittyvistä asioista ja muista lääkealan ajankohtaisista teemoista.

5. Lääkejätteet

Vanhentuneet ja muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Apteekin tuulikaapissa on lääkejätteitä varten keräyslaatikko, johon oikein lajitellut lääkejätteet voi jättää.

Muistathan lajitella erikseen elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet. Myös ruiskut ja neulat on pakattava erikseen läpinäkyvään, kovaan astiaan, esimerkiksi lasipurkkiin. Nestemäiset lääkkeet ja tabletit/kapselit voi palauttaa omissa purkeissaan tai pahvipakkauksissaan (läpipainoliuskoissa).

6. Kotiinkuljetus

Tarjoamme lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelua yksityisille asiakkaille. Kysy tarkemmin apteekista. Dialyysinesteiden kuljetus on aina maksutonta.

7. Verenpaineen mittaus

Verenpaineen mittaukseen voit tulla apteekin aukioloaikana ilman ajanvarausta. Palvelu on maksullinen.

8. Schengen-todistus

Yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai pyskotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella, johon kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi.

Apteekit voivat antaa todistuksen vain Suomessa vakituisesti asuville henkilöille. Palvelu on maksullinen, kysy tarkemmin apteekista.

Lue lisää asiasta Fimean sivuilta: http://www.fimea.fi/apteekit/schengen-todistus